Sunday, February 20, 2011

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risotto casserole with green olives and tangerine powder



Da un bel po' non vi passo una ricetta di un primo piatto.....e dato che io preferisco il riso alla pasta oggi vi piazzo un risottino, i broccoletti li avevo presi per fare una pasta, e nel risotto non ce li vedevo un granchè.....poi però ho pensato perchè no? dipende poi sempre dal come trasformarli in un condimento, ho pensato anche che ci voleva un sapore che contrastasse il quasi "dolce" dei broccoletti.

Avevo dei mandarini bio dal buon profumo fresco e mano mano che li ho mangiati peeled and then I kept the skins and set aside in the kitchen to make the powder may be put as a flavoring in some sweet or cream, but I thought their fresh taste and citrus combines with the light olive amarotico could do to the case of my risotto ...... and this is what came out.

With this green risotto can participate in
contest tied to the feast of St. Patrick's
cuochina superfine.




for two Ingredients: 170 gr. Rice, a "stem" of small green broccoli ( qui detti di puglia), un quarto di cipolla, olio, brodo vegetale di dado biologico, 2 alici sotto sale, reggiano grattugiato, una decina di olive denocciolate di gaeta sott'olio, bucce essiccate di mandarino.

Preparazione : tamponare le olive con un foglio di carta cucina e metterle in un piatto ricoperto di carta forno e con coperchio, per infornarle dai 2 ai 3 minuti al microonde, ( dipende da quanto le volete secche) sfornate e passatele a tritatutto.


Lo stesso fate per le bucce di mandarino, a meno che di solito non le teniate da parte a seccare all'aria e quindi le abbiate già pronte da frullare.


Once washed the broccoli, cut the stems into small pieces so that Cuoco at the same time the lines which have divided into many flowers, boil without the lid, so retain their color, until soft.

Drain and pass it under cold water, dry in the meantime do a fine chop onion in a saucepan with oil and a bit 'of vegetable broth, add two anchovies in salt cleaned from the bones and allow to melt, pour and cook the broccoli flavor salt and oil if necessary.
Take the broccoli and mix to obtain a thick cream. that stretch with a drizzle of raw oil and a few tablespoons of the cooking water.

In another oiled pan toast the rice a few minutes, then add the vegetable broth hand hand what it takes to cook. Built to last only the green cream, two tablespoons of fine grained cheese, a knob of butter and turn off. Serve sprinkle with colored powders and two if you remember, before you blend all the flowers as did yours truly, put some aside for garnish.

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